VIDEO. Cum este Pixel Fold - noul telefon pliabil anunţat de gigantul american Google. Primele impresii: un telefon premium, ultra-rapid, care se pliază complet, nu în formă de “V” precum Z Fold 4 de la Samsung

Autor: Adrian Seceleanu 28.05.2023

După mai mulţi ani de speculaţii, gigantul american Google a prezentat în Silicon Valley, la evenimentul său annual Google I/O primul său telefon pliabil - Google Fold - un gadget cu un preţ de 1.800 de dolari, adresat segmentului de piaţă premium care îşi doreşte un telefon care poate deveni, la nevoie, o (mini)tabletă. Care sunt primele impresii după o interacţiune directă cu telefonul-tabletă? Pe scurt - sunt veşti proaste pentru Samsung - compania care s-a străduit cel mai mult până acum să dezvolte acest nou segment - telefonul Google se mişcă ultra-rapid iar dezvoltarea integrată software – hardware se simte; telefonul vine cu un design nou, în care telefonul chiar se pliază complet - nu în formă de V, precum Z Fold 4 ceea ce înseamnă că stă confortabil în mână şi când este pliat şi poate intra în buzunarul de la pantaloni.

Asta se întâmplă pentru că Google a ales să ofere un telefon compact cu un ecran de aproape 6 inchi, care se transformă într-o tabletă cu ecran de 7,6 inchi, o variantă mult mai bună decât ecranul lung şi îngust de la Samsung Z Fold.

În esenţă Google Fold oferă o impresie premium, pe măsura preţului: dimensiunea compactă şi ecranul mai lat oferă o vizibilitate bună; componenta cheie a gadgetului - balamaua - este destul de rigidă dar nu greu de utilizat; locul în care se îndoaie ecranul se vede şi când acesta e deschis, dar nu sare în ochi din orice unghi; noile trucuri software, respectiv utilizarea inteligentă a ecranelor şi camerelor foto dau noi utilizări telefonului.

Mai multe detalii în clipul ataşat.