Premierul, Nicolae Ciucă, noi consultări cu reprezentanţii sindicatelor din Educaţie

Autor: Gabriel Pecheanu 11.06.2023

Premierul Nicolae Ciucă are programate, duminică, de la ora 09.00, consultări cu reprezentanţii sindicatelor din Educaţie. Sâmbătă Executivul a transmis o nouă ofertă sindicatelor din Educaţie, cu o majorare salarială de 25%, cu condiţia de a anunţa încheierea grevei.

„Ora 9:00 Consultări cu reprezentanţii sindicatelor din Educaţie - Palatul Victoria. Ora 10:00 Şedinţă de Guvern”, potrivit agendei premierului.

Executivul a transmis sâmbătă o nouă ofertă sindicatelor din Educaţie, a reieşit dintr-un mesaj intern trimis de liderul FSE, Marius Nistor, pe grupurile de profesori. Condiţia, adaugă el, „este de a fi mâine (duminică - n. r.) la ora 9 la Guvern pentru a anunţa încheierea conflictului”.

„Buna seara! Acum 5 minute ni s-a transmis din partea Guvernului ca solicitările de mai sus sunt acceptate. Adică 25% creşterea salarială, 1500 anual pentru personalul didaactic de predare şi auxiliar până în 2027, 500 anual pentru personalul nedidactic până în 2027 şi 50% prima tranşă din noua grila de la 1 ian 2024”, le-ar fi transmis liderul FSE, Marius Nistor, membrilor de sindicat.

Condiţia, adaugă el, „este de a fi mâine (duminică - n. r.) la ora 9 la Guvern pentru a anunţa încheierea conflictului”.

„Rog consultaţi colegii rapid şi ne comunicaţi in aceasta seara”, încheie Nistor.

Sindicaliştii din Educaţie sunt în grevă de trei săptămâni.