Gigantul german Kärcher are 20 mil. euro pentru extinderea producţiei de aspiratoare din România. Cele două fabrici din Curtea de Argeş lucrează la capacitate maximă

Autor: Cristina Roşca 15.06.2023

♦ Compania CER Cleaning Equipment, care operează producţia Kärcher în România, şi-a bugetat pentru 2023 afaceri de puţin peste 1 mld. lei (200 mil. euro) ♦ Businessul ar urma să fie cu 22% mai mare decât în 2022 şi aproape dublu faţă de 2021.

Gigantul german Kärcher, care deţine local două fa­brici de aspiratoare în Curtea de Argeş, investeşte 20 mil. euro în dezvoltarea pro­duc­ţiei autohtone. Mai exact, compania urmează să demareze curând extinderea primei fabrici, acest proiect urmând a mă­sura 15.000 mp. Astfel, ca urmare a iniţia­tivei, grupul va ajunge la 60.000 mp desti­naţi producţiei locale.

„Momentan, cele două fabrici ale noas­tre măsoară 45.000 mp. Ne vom extinde cu 15.000 mp, tot aici, la Curtea de Argeş. Noul proiect îl vom lipi de prima fabrică pe care o avem. Urmează să demarăm curând investiţia de 20 mil. euro, investiţie care va fi gata la final de 2024“, spune Ion Bican, executivul care conduce operaţiunile de pro­­ducţie ale Kärcher în România.

El adaugă că cele două unităţi de producţie actuale, situate la o distanţă de doar 100 de me­tri una de alta, funcţio­nează deja la capacitate maximă, ele realizând anual peste 3,5 milioane de aspiratoare.

„Odată cu această nouă investiţie, ne gân­dim atât să producem alte tipuri de bunuri, cât şi să rea­lizăm intern o serie de compo­nente“, adaugă executivul român.