Ovidiu Tunaru, Nestlé Professional: Consumul de cafea în afara casei este în plin proces de redresare şi a ajuns la 96% faţă de nivelul atins în 2019

Autor: Mădălina Dediu Panaete 28.06.2023

Recent, Nestlé a semnat un parteneriat cu îmbuteliatorul de apă Cumpăna prin care vrea să crească distribuţia de cafea în birouri, hoteluri, universităţi etc.

Ovidiu Tunaru, business executive office la Nestlé Professional, divizia de produse profesionale care face parte din grupul Nestlé, spune că anul acesta consumul de cafea în afara casei este în plin proces de redresare după scăderea provocată de restricţiile de interacţiune socială impuse în 2020 şi 2021 din cauza crizei sanitare.

„Din punctul de vedere al volumelor, din datele pe care le avem la dispoziţie, consumul a ajuns la 96% faţă de nivelul atins în 2019, înainte de pandemie“, a declarat managerul. El adaugă că în general consumul de cafea în afara casei a fost influenţat conjunctural în prima parte a anului în primul rând de inflaţie, care a produs unele ajustări ale obiceiurilor de consum, inclusiv degustarea unei cafele de calitate la cafenea.