Rotolito, companie care tipăreşte reviste şi cărţi într-o fabrică din Pantelimon: „Investim în echipamente care vor mări cu 10% volumul actual de producţie, de 25 de milioane de cărţi pe an.” Compania a încheiat anul 2022 cu 250 de angajaţi, la o cifră de afaceri de 118,5 milioane de lei

Autor: Alina-Elena Vasiliu 03.07.2023

♦ Rotolito este controlată în prezent de Rotolito Spa, cu un pachet de 90,2% din companie, restul aparţinându-i lui Giuseppe Canale.

Rotolito, companie activă pe piaţa tipografiei şi a editurilor, derulează un proces investiţional în vederea creşterii capacităţii de producţie la fabrica pe care o are în Pantelimon, lângă Bucureşti. Rotolito este fosta com­panie G. Canale & C, fiind astăzi parte din grupul Rotolito Lombarda.

„Avem în plină desfă­şurare un plan de investiţii care vizează înlocuirea u­nor echipamente din pro­cesul tehnologic de pro­ducţie de carte cu unele de ul­timă generaţie. Acest plan ne va permite mări­rea cu 10% a volumului actual de producţie, de 25 de mi­li­oane de cărţi pe an, şi eficientizarea întregului proces productiv“, spune Oana Canale, responsa­bilul de comunicare al companiei.

Rotolito şi-a adaptat strategia de business la piaţa în continuă schim­bare din cauza factorilor din mediul socio-eco­no­mic şi a continuat să-şi dezvolte echipa. Compa­nia a încheiat anul 2022 cu 250 de angajaţi, la o cifră de afaceri de 118,5 milioane de lei, în creştere cu 27% faţă de anul precedent, potrivit informaţiilor transmise în vederea realizării anuarului ZF Cei mai mari jucători din economie – ediţia 2023, care a apărut recent pe piaţă. Profitul a crescut uşor, până la 5,1 milioane de lei. Bugetul de investiţii al companiei pentru anul 2023 este de 7,5 milioane de lei.