Bursă: Acţiunile TTS au plus 20% în ultima săptămână, la un maxim record. De ce şi care este potenţialul

Autor: Tibi Oprea 20.07.2023

„Important este să prinzi trenul. Nu contează dacă este primul sau ultimul vagon”, spune un broker ♦ „Creşterea din ultima lună o văd ca pe o mişcare speculativă“, spune un alt broker  În ultimul an, transportatorul fluvial şi-a dublat capitalizarea, la 1,2 mld. lei.

Acţiunile Transport Trade Services (simbol bursier TTS), trans­por­tator fluvial de mărfuri listat la Bursa de Valori Bucureşti şi inclus în indicele principal BET, înregistrează un avans de 20% în ultima săptămână, după ce miercuri 19 iulie acestea se apreciau la ora 15:00 cu 7%, la un maxim istoric de 19,85 de lei pe unitate. Spre comparaţie, BET înregistrează un plus de 1,7% în aceeaşi perioadă, arată datele agregate de ZF de la BVB.

„Important este să prinzi trenul. Nu contează dacă este primul sau ultimul vagon. TTS a avut nişte date finan­ciare foarte bune la T1/2023, cred că în principal pe seama războiului din Ucraina şi cu transportul cerealelor de acolo în diferite puncte din lume. Cred că a beneficiat de un mare apetit pentru transportul cerealelor către porturi în primul rând. Investitorii s-ar putea să pluseze un pic în aşteptarea rezultatelor financiare la T2/2023, mizând pe o eventuală păstrare a ritmului de creştere“, spune Marcel Murgoci, director de tran­zacţionare al Estinvest, pentru ZF.