Claudiu Corcodel, partener, ACP Group: Avem în plan patru-cinci tranzacţii în România în 2023. Suntem avansaţi cu acorduri în servicii medicale, retail şi agrobusiness

Autor: Cristina Roşca 02.08.2023

♦ ACP Group a ridicat cel de-al cincilea fond la finalul anului trecut, strângând deja peste 300 mil. euro dintr-o ţintă de 350 mil. euro ♦ Aproximativ o treime din această sumă ar putea merge către investiţii în companii din România.

Fondul de investiţii ACP Group vrea să facă patru-cinci tranzac­ţii în acest an în România, fiind în discuţii avansate pentru a­cor­­duri în domenii precum servicii medicale, retail şi agrobusiness.

„Avem în plan cel puţin două tranzacţii în România în 2023, deşi mai degrabă vor­bim de patru sau cinci acorduri. Din pă­cate, ne-am retras din tranzacţia de preluare a Telekom, dar avem discuţii avansate în servicii medicale, retail şi agrobusiness. Mai mult, ne mai uităm la alte patru procese în România, însă acestea sunt într-o fază incipientă“, spune Claudiu Corcodel, par­tener al ACP Group şi cel care conduce ope­raţiunile fondului pe plan local.

ZF a scris în premieră în primăvara lui 2023 că ACP s-a aflat în discuţii pentru achi­ziţia Telekom România Mobile. Fon­dul s-a retras între timp din acordul cu Deutsche Telekom, acţionarul final al structurii care deţine Telekom România.

Astăzi, pe plan local, ACP are în portofoliu Petstar, companie activă în zona eco­nomiei circu­la­re, Spear­head, cu acti­vităţi în agricultură şi Euroins, asigurări.