Tiberiu Dobre, Samsung România: Smartphone-urile cu preţuri de peste 600 de euro reprezintă acum 61% din valoarea pieţei locale

Autor: Ioana Nita 07.08.2023

Vânzările de smartphone-uri pliabile sunt în creştere: gigantul sud-coreean a comercializat de două ori mai multe unităţi din generaţia a patra a gamei Galaxy Z Flip şi Fold, comparativ cu generaţia anterioară, Galaxy Z Flip3 şi Galaxy Z Fold3, şi se aşteaptă la vânzări mai mari şi pentru cea de-a cincea generaţie lansată recent.

Segmentul de smartphone-uri pre­mium se află într-o conti­nuă creş­tere pe plan local, vân­zările telefoa­nelor cu pre­ţuri de peste 600 de euro ajungând să gene­reze peste 60% din va­loarea totală a pieţei de profil din România anul aces­ta, conform repre­zen­tan­ţilor locali ai gigantului sud-co­reean Samsung - cel mai mare produ­cător de smart­phone-uri la nivel mondial şi liderul pieţei autohtone. Toto­dată, subseg­men­tul modelelor cu ecrane pliabile începe să câştige mai mult teren în preferin­ţele românilor în materie de smart­phone-uri pre­mium.

„În primele luni ale acestui an, piaţa smartphone-urilor din Româ­nia a înregistrat o creştere semnifica­tivă. Această tendinţă ascendentă este susţinută şi de segmentul premi­um, unde am observat o creştere con­siderabilă a interesului pentru tele­foanele din această gamă, ceea ce a dus la o piaţă cu o treime mai mare decât vânzările în valoare din aceeaşi perioadă a anului precedent. Această evoluţie pozitivă reflectă interesul tot mai mare al românilor pentru produ­sele de top şi deschiderea lor de a in­vesti în modele cu specificaţii şi carac­teristici avansate. Din perspectivă va­lo­rică, telefoanele premium, cu pre­ţuri de peste 600 de euro, acum repre­zintă aproximativ 61% din valoarea pieţei locale, estimându-se că acest procent se va menţine la acest nivel până la finalul acestui an“, a declarat pentru ZF Tiberiu Dobre, head of MX Division în cadrul Samsung Electronics România.