ZF Bankers 2023. Mihaela Bîtu, CEO al ING Bank: Revigorarea creditării retail va veni odată cu reducerea dobânzilor şi a inflaţiei şi creşterea salariilor reale, spre final de 2023 sau la început de 2024

Autor: Claudia Medrega 08.08.2023

„Există o încetinire aşteptată a creditării, nu este nimic dramatic, atât la nivelul persoanelor fizice, cât şi la nivel de companii. Vedem o domolire a activităţii economice, dar fără să fie una dramatică“.

Revigorarea creditării retail va veni firesc, odată cu scăderea dobânzilor şi a inflaţiei şi creşterea salariilor reale, spre sfârşitul anului 2023 sau începutul anului 2024 urmând să asistăm la o redresare a situaţiei, a declarat Mihaela Bîtu, CEO al ING Bank.

„Cred că este un fenomen care va veni firesc, odată cu reducerea dobânzilor şi a inflaţiei şi creşterea salariilor reale, a veniturilor reale. Din 2023, începem să intrăm din nou pe un trend pozitiv. Eu personal cred că spre sfârşitul anului 2023 sau începutul anului 2024 vom asista la o revigorare a situaţiei“, a declarat şefa ING Bank la evenimentul ZF Bankers Summit 2023, care s-a desfăşurat la finalul lunii iunie.