Producătorul de medicamente Biofarm Bucureşti a încheiat primele şase luni cu 162 mil. lei, plus 17%. Trei noi produse a lansat pe piaţă Biofarm în S1/2023, din categoria produselor fără reţetă şi a suplimentelor

Autor: Georgiana Mihalache 15.08.2023

Ponderea exporturilor rămâne la 3% din total.

Producătorul de medicamente Biofarm Bucureşti a încheiat primul se­mestru din 2023 cu venituri de 162 mil. lei, în creştere cu 17% faţă de aceeaşi perioadă din anul tre­cut, potrivit raportului companiei publicat pe Bursă. Profitul a avut un ritm de creştere similar cu veniturile, ajungând la 50 mil. lei în perioada menţionată, după un avans de 15%.

Printre cele mai importante realizări ex­puse de companie în primele şase luni din an se numără lansarea a trei produse. Cate­go­riile în care compania şi-a crescut portofoliul în această perioadă sunt cele de medica­men­te fără reţetă (OTC), dar şi a suplimentelor alimentare. De altfel, cele două segmente reprezintă core-businessul producătorului local, care aduc cel mai mult la vânzări. Dezvoltarea de noi produse este una dintre strategiile prin care compania vrea să îşi crească prezenţa în piaţă.