Ce împiedică şoferii să denunţe poliţele la falimentara Euroins? Până acum doar cel mult 50.000 de poliţe au fost denunţate din peste 2,5 milioane

Autor: Mircea Nica 26.08.2023

♦ Valentin Ionescu, director în cadrul ASF pe zona asigurărilor, a explicat în cadrul unui post de televiziune că cifrele deţinute de ASF de la CITR, lichidatorul judiciar al Euroins, şi Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) arată că până acum sunt cel mult 50.000 de poliţe Euroins denunţate, iar măsurile de prelungire cu trei luni a valabilităţii poliţelor RCA emise de Euroins, împreună cu posibilitatea de a achiziţiona o poliţă RCA cu două luni înainte sunt măsuri care vin în sprijinul asiguraţilor.

Şoferii care încă au poliţe RCA de la Euroins au avut timp de pe data de 9 iunie 2023, moment în care s-a decis intrarea oficială în faliment a asigurătorului, să de­nunţe poliţele deţinute la compania falimentară şi de a-şi achiziţiona o nouă poliţă la un alt asigurător. De ce până acum doar cel mult 50.000 de poliţe au fost denun­ţate din cele peste 2,5 milioane de poliţe RCA cu care s-a pră­buşit Euroins?

Valentin Ionescu, director în cadrul ASF pe zona asigurărilor, a explicat în cadrul unui post de televi­ziune că cifrele deţinute de ASF de la CITR, lichidatorul judiciar al Euroins, şi Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) arată că până a­cum sunt cel mult 50.000 de poliţe Euroins de­nun­ţate, iar măsurile de prelungire a valabilităţii poli­ţelor RCA emise de Euroins, împreună cu posibi­litatea de a achiziţiona o poliţă RCA cu două luni înainte sunt măsuri care vin în spri­jinul asigu­raţilor.