Antreprenori locali. Procesatorul de peşte Deltaica din Tulcea merge spre afaceri de peste 45 mil. lei după un plus de 15% în primul semestru. „Sperăm ca în al doilea semestru să se vadă roadele investiţiei de 1,4 mil. euro în creşterea şi modernizarea producţiei.“

Autor: Mădălina Dediu Panaete 28.08.2023

Deltaica Seafood, procesa­tor de peşte din Tulcea, a terminat primul semestru al acestui an cu o cifră de afaceri de peste 20,5 milioane de lei, în creştere cu 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Am avut 4-5 ani la rând cu creş­teri de 30%, dar cu toate acestea pu­tem spune că avansul de 15% din primul semestru este bun. Este adevă­rat că nu am avut noi listări de produse şi nici nu am intrat în noi magazine pentru că am fost preocu­paţi de finalizarea investiţiei în extinderea şi modernizarea fabricii“, a spus Daniel Buhai, director general al companiei Deltaica Seafood, o a­facere de familie care anul trecut a avut o cifră de afaceri de 39,4 mili­oane de lei. Antreprenorul spune că a terminat recent proiectul de ex­tindere şi modernizare a capacităţilor de producţie, iar în circa două luni noile fluxuri de producţie vor fi funcţionale. În acest proiect, Deltaica a investit 1,4 milioane de euro, o parte din această sumă reprezentând un credit Agro IMM Invest.