Finlandezii de la Nokian Tyres au adus primii bani pentru fabrica de la Oradea, care va produce 6 milioane de anvelope pe an. „Facem o investiţie de peste 650 mil. euro la Oradea, iar aceste fonduri sunt legate de această investiţie.“

Autor: Alexandra Matei 14.09.2023

Nokian Tyres, unul dintre cei mai importanţi jucători mondiali de pe piaţa anve­lopelor, a realizat o majorare de capital de 82 milioane de lei în luna iulie a acestui an, sumă adusă la capitalul firmei Nokian Tyres Europe Operations SRL, arată datele de la Re­gistrul Comerţului care menţionează că aportul grupului din Finlanda este a patra cea mai mare majorare de capital realizată de un investitor străin în luna iulie.

Astfel, producătorul fin­landez de anvelope aduce primii bani pentru proiectul de la Oradea, o fabrică ce va pro­duce anual 6 milioane de anvelope, pentru care au început lucrările în primăvara acestui an. „Facem o investiţie de peste 650 mil. euro la Oradea, iar aceste fonduri sunt legate de această investiţie“, au precizat reprezentanţii Nokian Tyres.

Decizia companiei de a construi unitatea de producţie la Oradea a venit după o analiză a peste 40 de locuri din Europa. Primele anvelope se estimează că vor fi produse în a doua jumătate a anului 2024, iar producţia de anvelope comerciale este programată să înceapă în 2025.