ZF Live. Florin Popescu, Rockwool: „Clădirile renovate reprezintă doar 5% din fondul de locuit din România. E o piaţă cu un potenţial foarte mare, ar putea fi chiar o politică de stat“

Autor: Alina-Elena Vasiliu 08.10.2023

„Suntem în faza de proiectare şi autorizare pentru a doua fabrică. Investiţia este mult mai mare decât pentru prima, mai mult decât dublă. Cam în 2026 vom avea a doua fabrică funcţională“, a spus Florin Popescu, business unit director la Rockwool.

Rockwool, o companie daneză care produce vată minerală, ar putea pune în funcţiune în 2026 a doua sa fabrică din România, în judeţul Prahova.

„Suntem în faza de proiectare şi autorizare pentru a doua fabrică. Investiţia este mult mai mare decât pentru prima, mai mult decât dublă. A doua linie de producţie va avea o capacitate de 1,5 ori mai mare decât cea iniţială. Un astfel de proiect durează cam doi ani. Cam în 2026 vom avea a doua fabrică funcţională“, a spus Florin Popescu, business unit director la Rockwool, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

În România, Rockwool are, din 2018, o fabrică în parcul industrial Ariceştii Rahtivani, investiţie greenfield de 50 de milioane de euro, ceea ce a făcut ca cifra de afaceri a companiei să crească, anterior fiind doar distribuitor pe piaţa locală.