Petros Papanikolaou a primit aprobarea ASF pentru un nou mandat în calitate de membru al Consiliului de Administraţie la Allianz-Ţiriac

Autor: Mircea Nica 12.10.2023

Petros Papanikolaou a primit undă verde din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru a rămâne membru al Consiliului de Administraţie în cadrul Allianz-Ţiriac Asigurări, potrivit informaţiilor transmise de ASF. Astfel, ASF a autorizat „aprobarea domnului Petros Papanikolaou pentru un nou mandat în calitate de membru al Consiliului de Administraţie la socitatea Allianz-Ţiriac Asigurări.“

Petros Papanikolaou este în acelaşi timp şi CEO-ul regiunii Europei Centrale şi de Est din cadrul grupului Allianz de mai bine de 8 ani. Anterior el a ocupat funcţia de CEO în cadrul Allianz Hellas timp de 10 ani, iar cariera în cadrul Allianz a început în 1998 ca manager general în cadrul Allianz în Grecia.

Prima jumătate a anului 2023 a adus pentru Allianz-Ţiriac un volum total al primelor brute subscrise de peste 1,72 mld. lei, consemnând un avans de 10,9% faţă de perioada similară a anului trecut.

Astfel, compania s-a clasat pe poziţia a doua în topul celor mai mari companii de asigurări generale şi de viaţă din primul semestru al anului 2023.