Ce impact au fondurile europene în activitatea unui business antreprenorial? Companiile care au beneficiat deja de finanţare europeană se uită continuu la astfel de oportunităţi

Autor: Miruna Diaconu 16.11.2023

♦  Inno Robotics, companie care realizează roboţi industriali, a accesat fonduri europene prin două apeluri în 2017 şi 2018. Într-un an, compania a reuşit să îşi dubleze cifra de afaceri, de la 7 mil. lei la 14 mil. lei.

Finanţările europene reprezintă o sursă importantă pentru companiile care caută fonduri pentru dezvoltarea businessului, iar banii europeni i-au ajutat pe antreprenorii locali să treacă la următorul nivel.

Odată cu noile dezvoltări finanţate prin fonduri europene, businessurile au reuşit să îşi crească considerabil şi cifra de afaceri. Inno Robotics, o companie care realizează roboţi industriali, a accesat fonduri europene pentru un proiect cu o valoare de 1,5 milioane euro, prin care şi-a achiziţionat echipamente pentru dotarea fabricii.

Compania a accesat fonduri europene prin două apeluri în 2017 şi 2018. Într-un an, compania a reuşit să îşi dubleze cifra de afaceri, dacă în 2018 Inno Robotics avea 7,5 mil. lei, un an mai târziu firma a înregistrat o cifră de afaceri de 14 milioane lei, potrivit datelor Ministerului de Finanţe.

Cosmin Ioaneş, managerul Inno Robotics, spune că se aşteaptă la afaceri de 3 mil. euro (aproximativ 15 mil. lei) în acest an.