Se dezgheaţă piaţa listărilor? Compania de fast fashion Shein a depus actele pentru o IPO în SUA, iar platforma Reddit se gândeşte la o IPO în T1/2024. Şi Kim Kardashian vrea să-şi listeze brandul de lenjerie

Autor: Tibi Oprea 30.11.2023

După un 2023 apatic în ceea ce priveşte listările la bursă, 2024 ar putea fi anul unei dezgheţări a pieţei, considerând că unele companii celebre şi-au anunţat deja intenţia, iar altele cântăresc opţiunea listării pe bursa americană.

La începutul acestei luni, Bloomberg a anunţat că gigantul chinez de fast fashion Shein, care a avut o creştere fulminantă într-un timp scurt şi s-a aflat la baza unor scandaluri de exploatare a angajaţilor, se uită la o evaluare de 80-90 mld. dolari printr-o IPO. Ulterior, Wall Street Journal a scris, citând persoane apropiate, că Shein a depus actele pentru oferta publică iniţială (IPO), Goldman Sachs, JPMorgan Chase şi Morgan Stanley fiind intermediari.

De asemenea, compania de social media Reddit, care a inspirat frenezia „meme stock”-urilor din 2021, urmăreşte să deruleze o ofertă publică iniţială (IPO) în primul trimestru al anului viitor. Reddit a lucrat cu Morgan Stanley şi Goldman Sachs pentru a se lista în 2022 printr-un IPO care ar fi dus compania la o evaluare de 15 mld. dolari, scrie Seeking Alpha.

Totodată, brandul de lenjerie Skims al vedetei Kim Kardashian, evaluat la 4 mld. dolari în această vară, discută opţiunile pe care le are, inclusiv un IPO în 2024, potrivit Bloomberg. Tot Bloomberg scrie că Rubrik Inc, un startup de cloud şi securitate a datelor susţinut de Microsoft, are în vedere un IPO în primele trei luni ale anului următor.