Câţi clienţi mai are Aedificium, Banca pentru Locuinţe a Raiffeisen Bank, care urmează să se închidă? Aedificium Banca pentru Locuinţe mai avea la final de 9 luni/2023 doar 500 de depozite active, cu valoarea de 6,5 mil. lei

Autor: Claudia Medrega 01.12.2023

Produsele de economisire-creditare au fost aduse pe piaţa românească de Raiffesen, care a lansat în 2004 divizia pentru locuinţe Modelul local de economisire-creditare a fost o încercare de transpunere a modelului german.

Aedificium Banca pentru Locuinţe (ABL), deţinută în proporţie de 99,9% de Raiffeisen Bank Romania, mai avea la finalul primelor nouă luni din 2023 un număr de doar 500 de depozite active, cu o valoare de 6,5 mil. lei, la jumătate faţă de nivelurile de la sfârşitul anului 2022, potrivit datelor transmise de bancă la solicitarea ZF.

Acţionarii Aedificium Banca pentru Locu­inţe au decis demararea procesului de re­nunţare la autorizaţia de instituţie de credit, care presupune dizolvarea, urmată de lichi­darea voluntară a ABL, decizia fiind supusă aprobării BNR.

Pe parcursul procesului de lichidare volun­tară, ABL a dat asigurări că îşi va achita integral obligaţiile faţă de clienţii săi şi ceilalţi creditori.