Business Magazin. Cine a fost Alfred Kärcher, un inginer care pornind de la un singur device a devenit unul dintre cei mai importanţi producători europeni de electrocasnice

Autor: Andra Stroe 14.01.2024

Pasionat de inginerie, Alfred Kärcher a reuşit să transforme un singur device în piatra de temelie pentru unul dintre cei mai importanţi producători europeni de aparate de curăţare cu înaltă presiune căruia i-a dat propriul nume. Ce momente au marcat istoria companiei de-a lungul timpului?

Alfred Kärcher s-a născut în Germania începutului de secol XX, iar după finalizarea liceului a studiat inginerie mecanică şi electrică la Universitatea Tehnică din Stuttgart, inspirat de tatăl său, care comercializa produse din sfera tehnică.  

În 1924, la finalizarea studiilor, s-a angajat în compania familiei, unde vindea articole şi electrocasnice de uz casnic, folosite pentru spălat sau gătit. În scurt timp, folosindu-se de cunoştinţele acumulate în studenţie, a început să construiască propriile device-uri, inclusiv încălzitoare pentru uz industrial, iar în 1935 a pus bazele propriei afaceri. În curând, a început să primească cereri pentru încălzitorul produs inclusiv din aviaţie, către care vânduse deja peste 1.000 de unităţi până în 1945.

Ulterior, Lufthansa a apelat la serviciile sale pentru a construi un device cu ajutorul căruia să încălzească motoarele, rezultatul fiind, la rândul său, un succes, care a atras atenţia armatei aviatice, pentru care a primit încă o comandă de 120 de unităţi.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro