ZF Live. Raluca Andrenacci, coach: În antreprenoriatul românesc avem acel dinamism care în Europa lipseşte. Am fost formaţi într-o piaţă activă, dinamică, iar acum trebuie să ştim ce să facem pentru a nu ne pierde echilibrul. Minusurile antreprenorului român sunt lipsa de răbdare şi seriozitatea

Autor: Alexandra Matei 07.12.2023

♦ „Lucrez cu afaceri de familie cu capital românesc, iar acolo este o mare incertitudine legată de predarea afacerii mai departe către succesori“.

Raluca Andrenacci, mentor pentru antreprenori români şi, la rândul ei, antreprenoare cu afaceri în imo­biliare şi HoReCa, este de părere că în antreprenoriatul românesc există un dinamism aparte, care lipseşte din alte pieţe europene şi care este o calitate importantă a oa­me­nilor de business din România.

Cel mai important, consideră ea, este ca antre­prenorul român de astăzi, care s-a format şi a cres­cut într-o piaţă activă şi dina­mică, să reuşească să pună în va­loare acest dinamism şi să nu îşi piardă echilibrul.

„Avem acel dinamism care în Europa lipseşte sau s-a pierdut în timp din pricina taxelor mari şi a regulilor foarte stricte. Noi am fost formaţi într-o piaţă activă, di­namică, iar acum trebuie să ştim ce să facem pentru a nu ne pierde echilibrul. Avem acţiune în antrepreno­ria­tul românesc, nu lăsăm pe mâine ce putem să facem azi şi suntem foarte competitivi. Ţin foarte mult ca generaţia care vine din urmă să fie foarte educată“, a spus Raluca Andrenacci la emisiunea online de business ZF Live. Ea a intrat în antreprenoriat la începutul anilor 2000, după care a plecat în Italia, în 2016, unde a locuit timp de patru ani.