După cea mai agitată lună din carieră, Sam Altman, confondatorul OpenAI, a fost numit CEO al anului 2023 de către revista TIME

Autor: Ştefan Stan 06.12.2023

Sam Altman a fost numit CEO al anului 2023 de către revista TIME, după o lună noiembrie extrem de tumultuoasă, în care a pierdut o companie pe care a co-fondat-o, doar pentru a fi repus în funcţie după cinci zile.

Sam Altman a cofondat OpenAI a dezvoltat ChatGPT, un tool de generative AI revoluţionar, lansat în noiembrie 2022. ChatGPT a devenit una dintre cele mai rapid adoptate tehnologii din toate timpurile. Altman declarase pentru revista TIME: "Pentru mulţi oameni, 2023 a fost "anul în care au început să ia AI în serios"."

Sam Altman a apărut ca lider care conduce o "rachetă de 80 de miliarde de dolari" OpenAI după succesul ChatGPT-4. Concedierea sa şi reangajarea rapidă în OpenAI nu a avut nicio consecinţă asupra recunoaşterii sale de CEO.

”Sam Altman, în vârstă de 38 de ani, a fost regalitatea Silicon Valley timp de un deceniu, un fondator superstar cu vibraţii imaculate”, potrivit TIME.