Ministrul Proiectelor Europene, Adrian Câciu: România a primit în ultimele şase luni peste 6,5 md. euro rambursări de fonduri europene

Autor: Gabriel Pecheanu 15.12.2023

„Peste 6,5 miliarde de euro rambursări de fonduri europene a primit România în ultimele şase luni, bani aferenţi atât programelor structurale cât şi PNRR. Astăzi (vineri - n.r) depunem Cererea de Plată 3 din noul PNRR al României, un plan a cărei revizuire nu numai că a fost aprobată de Consiliul Uniunii Europene, dar care înseamnă şi o restructurare a jaloanelor şi ţintelor aferente precum şi o rescadenţare a cererilor de plată”, scrie pe Facebook Adrian Câciu.

El precizează că a semnat joi actul adiţional al acordului de finanţare pentru PNRR-ul României care cuprinde şi capitolul Repower EU în valoare de 1,4 miliarde euro, document în baza căruia România va primi o noua prefinanţare de peste 288 milioane euro.

„Cererea de plata numarul 3 are o valoare netă de 2,7 miliarde euro şi cuprinde un numar de 74 de jaloane şi ţinte. A fost un efort guvernamental amplu să avem, în aceste 6 luni, şi Cererea de Plata nr. 2 evaluată şi încasată si PNRR modificat şi aprobat prin care primim o finanţare suplimentară de 1,4 miliarde euro şi să avem şi Cererea de Plată nr. 3 închisă şi transmisă Comisiei Europene. Le mulţumesc colegilor din Guvern pentru efort şi implicare şi, de asemenea, mulţumesc echipei MIPE care a sprijinit, zi de zi, negocierile cu Comisia Europeană. Nimic nu se face dacă nu se lucrează în echipă şi nimic nu contează dacă nu e facut pentru România. Tot ce se face este pentru România şi pentru români”, încheie Câciu.