Dan Suciu, BNR: Noi avem relaţii foarte strânse cu Banca Naţională a Republicii Moldova şi suntem pregătiţi să acordăm mai multă asistenţă dacă va fi nevoie şi mai mult decât atât, odată cu numirea Ancăi Dragu în funcţia de Guvernator

Autor: Cristian Hostiuc 22.12.2023

Banca Naţională a României spune că este pregătită să ofere şi mai multă asistenţă Băncii Naţionale a Republicii Moldova dacă Anca Dragu, numită în funcţia de guvernator, va solicita acest lucru.

”Noi avem relaţii foarte strânse cu Banca Naţională a Republicii Moldova, am coordonat proiectul de întărire a supravegherii bancare. Noi suntem pregătiţi să oferim mai multă asistenţă dacă noul guvernator Anca Dragu va solicita acest lucru”, a menţionat pentru ZF Dan Suciu, directorul de comunicare al BNR.

Într-o mişcare surpriză, Anca Dragu, 51 de ani, fost ministru de Finanţe în Guvernul Cioloş, preşedinte al Senatului în guvernarea PNL/USR a fost numită vineri guvernator al Băncii Naţionale a Republicii Moldova după demiterea lui Octavian Armaşu din această poziţie.

Numirea Ancăi Dragu a fost votată de către Parlamentul Republicii Moldova. Anca Dragu are şi cetăţenie a Republicii Moldova. 

După terminarea ASE – Facultatea de Finanţe Bănci, Anca Dragu a lucrat la Banca Naţională a României, a lucrat la biroul de la Bucureşti de la FMI, la Bruxelles la Comisia Europeană, pentru a ajunge ministru de Finanţe în guvernul Cioloş.

În Guvernarea PNL/ USR, ea a fost preşedinte al Senatului, a doua poziţie în Statul Român.