ZF Live. Horia Modran, profesor la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, Universitatea Transilvania din Braşov: A crescut constant numărul de studenţi care se înscriu la specializările ce ţin de informatică, calculatoare şi cybersecurity. Un programator student lucrează de obicei part-time (patru ore) şi câştigă în medie 500 de euro

Autor: Alexandra Cepăreanu 08.01.2024

„Anul trecut, la programul de master dedicat securităţii cibernetice au fost trei studenţi pe loc.“

Odată cu nevoia companiilor de a găsi pe piaţa forţei de muncă specialişti IT&C a crescut şi interesul tinerilor care au început în număr din ce în ce mai mare să se înscrie în cadrul facultăţilor cu profil STEM (ştiinţă, tehnologie, inginerie şi Matematică), a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Horia Modran, profesor la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor (IESC) din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov.

„Se observă o creştere a numărului de studenţi în ultimii ani, practic a crescut constant numărul de studenţi care se înscriu la specializările ce ţin de zona aceasta tech. Şi a crescut mult interesul tinerilor pentru acest sector datorită acestei dezvoltări tehnologice, pentru că s-a observat şi în cadrul companiilor că a crescut numărul de joburi pe domeniul acesta de dezvoltare software şi sunt în prezent mult mai cerute decât domeniile care implică dezvoltarea hardware“, a explicat Horia Modran.