ZF Live. Elena Gheorghe, country manager, PayU GPO România: În 2023, comerţul electronic a ajuns la aproape 10 mld. euro în România, din care 65% reprezintă bunuri şi 35% servicii. „În săptămâna 11 - 17 decembrie 2023 au fost realizate cele mai multe achiziţii, cu peste 3 milioane de plăţi.“

Autor: Alexandra Cepăreanu 12.01.2024

  „Ziua cu cele mai multe achiziţii a fost cea de 18 decembrie 2023“.

Piaţa de comerţ electronic din România este evaluată la aproximativ 10 miliarde de euro pentru finalul anului 2023, din care 65% reprezintă bunuri şi produse, iar 35% (circa 3,5 miliarde de euro) servicii – precum asigurări, transport şi călătorii – furnizate online, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Elena Gheorghe, country manager, PayU GPO România - unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de plăţi online de pe plan naţional.

„Piaţa de e-commerce este evaluată la aproape 10 miliarde de euro în România. Dar eu cred că este chiar şi mai mult, având în vedere că Statista, spre exemplu, a estimat o creştere anuală de 15%, iar la noi şi la competiţie am observat o creştere pe volume chiar de 24% - creşterea anuală pentru piaţa de plăţi online. Iar în ceea ce priveşte sectorul de servicii aş putea spune că în 2023, cel puţin din ce am procesat noi - PayU, acesta a înregistrat o creştere mai mare faţă de segmentul de bunuri şi produse“, a spus Elena Gheorghe.