Farmacia Tei şi Bebe Tei au ajuns la afaceri totale de aproape 1,9 mld. lei în 2023. „Vom deschide magazine noi în Braşov, Craiova, Focşani şi Bucureşti.“

Autor: Mirabela Tiron 17.01.2024

Lanţul de farmacii Tei, unul dintre cele mai dinamice businessuri de pe piaţa locală, fondat de antre­prenoarea Roxana Maftei, va pune pe harta extinderii noi magazine anul acesta, în Braşov, Craiova, sectorul 4 din Capitală şi Focşani, împreună cu Bebe Tei, potrivit oficialilor com­paniei.

Atât Farmacia Tei, cât şi Bebe Tei, care funcţionează pe firme diferite, şi-au dublat cifra de afaceri în ultimii cinci ani.

„Am intrat de anul trecut şi pe segmentul de produse pentru ani­male de companie (câini, pisici), am adus 1.300-1.400 de produse diferite, OTC-uri, suplimente. Am vrut ca oamenii să găsească în magazinele noastre şi produsele de care au nevoie pentru animalele de com­panie“, a declarat pentru ZF Roxana Maftei, fondatoarea Farmaciei Tei.

Lanţul a ajuns anul trecut la nouă magazine Farmacia Tei şi opt magazine Bebe Tei, iar pentru acest an sunt planificate noi deschideri în provin­cie şi în Capitală.

Anul trecut, Farmacia Tei a finalizat cu o cifră de afaceri de 1,1 miliarde de lei, în creştere cu 16%, iar Bebe Tei a ajuns la o cifră de afaceri de 758 mil. lei, în creştere cu 29,3%.

Cele două lanţuri s-au diferenţiat de alte business-uri din acest sector prin di­ver­si­tatea produselor dar şi prin preţurile mai mici şi prin prezenţa în online. Mai mult, farmaciile Tei sunt dezvoltate pe spaţii mult mai mari decât o farmacie normală, de peste 1.000 de metri pătraţi, ceea ce le face adevărate „hipermarketuri“ de medicamente.