Situaţia celor trei mari companii care domină piaţa asigurărilor după 9 luni/2023: Groupama, liderul pieţei, a ajuns la subscrieri de aproape 2,9 mld. lei, Allianz-Ţiriac la peste 2,5 mld. lei, iar Omniasig trece de 1,7 mld. lei

Autor: Mircea Nica 30.01.2024

Primii trei cei mai mari asigurători din piaţă, conform topului oficial al ASF de la jumătatea anului 2023, au înregistrat la finalul primelor 9 luni ale anului trecut creşteri anuale de două cifre ♦ Ritmul anual de creştere a subscrierilor pentru cei trei asigurători mari după 9 luni a fost mai mare faţă de cel din S1/2023 În cazul Groupama, liderul pieţei, asigurările RCA au reprezentat în continuare motorul creşterii în cadrul portofoliilor asigurătorilor.

Primii trei cei mai mari jucători din întreaga piaţă a asigurărilor, Groupama, Allianz-Ţiriac şi Omniasig au ajuns la finalul primelor 9 luni din 2023 la un volum cumulat al primelor brute subscrise de peste 7 mld. lei, fiecare consemnând creşteri de două cifre comparativ cu perioada similară a anului 2022. Cele trei companii de asigurări au subscris în primele 9 luni din 2023 un volum al primelor aproape la fel de mare cât au subscris toţi asigurătorii doar pe zona asigurărilor generale în prima jumătate a anului 2023.

Groupama rămâne şi va continua cel mai probabil să fie lider al întregii pieţe a asigurărilor, cu subscrieri de 2,87 mld. lei la finalul primelor 9 luni din 2023, în creştere cu 33%. Groupama a a avut o evoluţie semnificativă în ultimii 2-3 ani, inclusiv datorită ascensiunii pe zona asigurărilor RCA. Odată cu falimentul companiei City Insurance, Groupama a început să preia semnificativ cotă de piaţă pe zona RCA, ajungând să îşi tripleze subscrierile într-un timp foarte scurt, propulsându-se pe prima poziţie în topul celor mai mari companii de pe piaţa asigurărilor.