Bucureştiul are un nou spital de stomatologie, o investiţie totală de 12 milioane de euro. Construcţia e gata de anul trecut, „operaţionalizarea“ mai durează. Banii provin din bugetul sectorului 4 şi de la Compania Naţională de Investiţii

Autor: Mirabela Tiron 03.02.2024

♦ Noul spital are 64 de cabinete stomatologice, iar investiţia în dotări s-a ridicat la 20 mil. lei Spitalul de stomatologie va fi administrat de Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB).

Bucureştiul are un nou spital de stomatologie pe Şoseaua Olteni­ţei, o unitate ce va pune la dispoziţia pacienţilor 64 de cabinete, în urma unei investiţii totale de 60 de mil. lei (12 mil euro), potrivit oficialilor Primăriei sectorului 4.

„Construcţia a fost finalizată anul trecut. Investiţia totală s-a ridi­cat la 60 mil. lei, din care 40 mil. lei este valoarea construcţiei, iar 20 mil. lei investiţia în dotări. Finanţarea a fost asigurată din bugetul local şi cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii“, a transmis pentru ZF Violeta Boerescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei sectorului 4, care s-a ocupat de acest proiect.

Noul spital de stomatologie se află în curs de operaţionalizare, iar de acest demers se ocupă Spitalul Uni­ver­sitar de Urgenţă din Capitală, ce va avea în administrare noua unitate. Spitalul de stomatologie se va deschi­de anul aces­ta, de îndată ce vor fi ob­ţi­nute toate avizele şi autoriza­ţii­le, a spus pentru ZF medicul Cătălin Cîrstoiu, mana­ge­rul Spitalului Uni­versitar de Urgenţă din Capitală (SUUB)