Analiză ZF. Cel mai clar indicator privind revenirea corporatiştilor în birourile din nordul Capitalei: Staţiile de metrou Aurel Vlaicu şi Pipera se reobişnuiesc cu aglomeraţia, dar traficul rămâne încă la 60-70% faţă de vârful de dinainte de pandemie

Autor: Alina-Elena Vasiliu 11.02.2024

Aproape 422.000 de validări de cartele au fost contorizate în ianuarie 2024 la staţia de metrou Aurel Vlaicu, plus 4% faţă de ianuarie 2023 şi aproape 325.000 la Pipera, plus 13%, potrivit datelor transmise de Metrorex la solicitarea ZF Faţă de vârf, traficul din ianuarie 2024 reprezintă circa 60-70% din valorile raportate în urmă cu cinci ani, atunci munca din corporaţii derulându-se exclusiv de la birou.

Andrei lucrează la o companie cu sediul în Pipera, unde progra­mul de lucru începe la ora 9 di­mineaţa. „Prefer să merg la ser­viciu cu metroul, pentru că tra­ficul de la suprafaţă este îngro­zitor, iar cu maşina, plecând din sectorul 3, poţi să faci şi o oră şi jumătate-două până în Pipera. Cu metroul însă ajung la serviciu în aproximativ 35-40 de minute, dar condiţia este să reuşesc să urc în metrou la Piaţa Unirii. Acolo este cel mai aglomerat, uneori este nevoie să las un metrou să plece pentru a mă putea urca în următorul“, spune el.

Situaţia este similară şi la plecarea de la birou către casă, din Pipera. Partea bună, adau­gă Andrei, este că merge la birou doar trei zile din cinci pe săptămână, în rest lucrând de acasă.