Joe Biden gafează din nou în timp ce susţine că nu are probleme de memorie: L-a confundat pe preşedintele Egiptului cu cel al Mexicului. Un procuror al Departamentului de Justiţie îl numise anterior „un bătrânel simpatic cu o memorie slabă”

Autor: Valeriu Dănilă 09.02.2024

Preşedintele american Joe Biden a organizat o conferinţă de presă în care a vrut să combată zvonurile că are probleme de memorie, scrie Bloomberg. Cu toate acestea, Biden a gafat din nou greşind numele unui şef de stat din Orientul Mijlociu.

Totul a pornit de la o declaraţie a lui Robert Hur, procuror special al Departamentului de Justiţie, în care îl numeşte pe Biden „un bătrânel simaptic cu o memorie slabă”, în încheierea unui raport privind gestionarea documentelor clasificate.

În timpul conferinţei Biden a făcut, pe un ton nervos, declaraţii despre situaţia din Orientul Mijlociu. Spre sfârşitul evenimentului acesta s-a referit la Abdel Fattah El-Sisi, preşedintele Egiptului, ca fiind preşedintele Mexicului.

Ocazia a fost folosită imediat de către oponenţii lui Biden pentru a explica că preşedintele american nu este apt medical pentru a conduce SUA.

În acest timp timp, aliaţii lui de la Casa Albă s-au arătat frustaţi de întâmplare, explicând că Biden este supus de presă unor standarde mult mai înalte decât Donald Trump.