Regele Charles, prima ieşire publică de la anunţul privind cancerul

Autor: Cosmin Pirv 11.02.2024

Regele Charles a participat duminică la slujba de la biserica din Sandringham, în prima sa ieşire publică de când Palatul Buckingham a anunţat că suveranul a fost diagnosticat cu cancer, scrie Reuters.

Regele, îmbrăcat într-un palton maro şi purtând o umbrelă, a făcut cu mâna când a sosit împreună cu soţia sa, Camilla, la biserica St Mary Magdalene din Sandringham, în estul Angliei.

Palatul Buckingham a anunţat luni că Regele Charles, în vârstă de 75 de ani, a fost diagnosticat cu o formă de cancer. Regele se află pe tron de mai puţin de 18 luni, după moartea mamei sale, regina Elisabeta.

Regele, care îşi petrece timpul la Sandringham, a emis sâmbătă un mesaj în care îşi exprimă recunoştinţa faţă de cei care i-au transmis mesaje de susţinere după anunţarea diagnosticului.

În timp ce se află sub tratament, Regele Charles şi-a amânat angajamentele publice, dar intenţionează să continue o mare parte din activitatea sa privată în calitate de monarh, inclusiv să aibă audienţa săptămânală cu primul ministru şi să se ocupe de documentele de stat.