Consiliul Concurenţei analizează operaţiunea prin care grupul belgian SD Worx, principalul furnizor european de soluţii de resurse umane şi salarizare, a achiziţionat Romanian Software - liderul pieţei din România în soluţii de salarizare şi management al capitalului uman

Autor: Alexandra Cepăreanu 16.02.2024

Consiliul Concurenţei analizează operaţiunea prin care grupul belgian SD Worx People Solutions NV - principalul furnizor european de soluţii de resurse umane şi salarizare, cu afaceri anuale de 1 mld. euro, intenţionează să preia compania Romanian Software S.R.L. - liderul pieţei din România în soluţii de salarizare şi management al capitalului uman (HCM), cu afaceri de 4,8 mil. euro în 2022.

„În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), operaţiunea trebuie aprobată de Consiliul Concurenţei, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, se arată într-un comunicat transmis de Consiliul Concurenţei.

În decembrie 2023, ZF a scris că „SD Worx a semnat acordul pentru a achiziţiona 80% din acţiuni acum, restul de 20% urmând să fie achiziţionate în 2025”, citând cele două companii.

„Ne bucurăm să-i primim în familia SD Worx pe toţi colegii de la Romanian Software S.R.L. Această achiziţie reprezintă o mişcare strategică ce ne permite să ne extindem portofoliul şi prezenţa în România, o piaţă dinamică în Europa Centrală şi de Est. Identificăm o oportunitate semnificativă de creştere în această zonă şi suntem încrezători că aceasta va aduce beneficii substanţiale clienţilor noştri comuni. Romanian Software S.R.L are o reputaţie solidă în livrarea de soluţii de salarizare şi HCM de înaltă calitate, dezvoltate intern, pentru o gamă diversă de clienţi, de la IMM-uri la mari întreprinderi din România, care activează atât la nivel local, cât şi internaţional. Putem ajuta aceşti clienţi prin administrarea completă a salarizării şi resurselor umane pe întreg teritoriul Europei, oferindu-le un dublu avantaj: expertiză locală într-un context internaţional”, spunea Kobe Verdonck, CEO al SD Worx, la finalul anului trecut, citat de ZF.

„Integrarea în grupul SD Worx reprezintă o oportunitate excelentă pentru noi de a accelera dezvoltarea şi inovaţia (...)”, spunea în decembrie 2023 Victor Dragomirescu, CEO al Romanian Software S.R.L..