Sorin Stoica, Eturia: Am avut o creştere de 30% a cererii pentru vacanţe la începutul acestui an. Românii revin la un comportament de rezervare din timp, cum era înainte de pandemie. Agenţia de turism a încheiat anul trecut cu un rulaj de 28 milioane de euro, plus 30% faţă de anul anterior.

Autor: Miruna Diaconu 26.02.2024

♦  La această creştere au contribuit şi noile linii de business, precum lansarea unor platforme de rezervare individuală a vacanţelor.

Sorin Stoica, CEO al agenţiei de turism Eturia, spune că numărul rezervărilor de vacanţe a crescut cu circa 30% de la începutul acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce arată o revenire a comportamentului de dinainte de pandemie, când turiştii îşi achiziţionau vacanţe din timp.

„Am avut un start foarte bun pentru 2024, un start care ne mo­tivează să urmărim strategia acestui an, atât în zona de produse, cât şi în cea de dezvoltare şi tehnolo­gizare. Suntem încântaţi de faptul că românii revin la un comportament de rezer­vare prepandemic, care ne dă si nouă posi­bilitatea să structurăm un calen­dar mai complex de plecări şi desti­naţii. Observăm o creştere cu 30% a rezervărilor faţă de anul trecut, în aceeaşi perioadă“, spune Sorin Stoica.