Ştefan Gadola, EnergoBit: Firma noastră este implicată în ATR-uri de peste 10.000 MW pentru diferiţi clienţi. Sunt ATR-uri pentru peste 40.000 MW în total

Autor: Alex Ciutacu 29.02.2024

Grupul EnergoBit este unul dintre cei mai mari jucători din tranziţia energetică locală, fiind implicaţi în aproape un sfert din toate ATR-urile (Avizele Tehnice de Racordare) emise la acest moment, a explicat Ştefan Gadola, chairman of the board EnergoBit în cadrul evenimentului ZF Power Summit 2024.

„Noi la EnergoBit suntem norocoşi. Avem foarte mult de lucru. Suntem implicaţi în diferite proiecte de la A la Z, de la studii la conectare la reţea. Doar firma noastră este implicate în ATR-uri de peste 10.000 MW pentru diferiţi clienţi. Este incredibil. Şi sunt 3-4 firme ca ale noastre, sunt ATR-uri pentru peste 40.000 MW în total”.

Este de precizat că din cele 40.000 MW care există la nivel de ATR-uri cea mai mare parte din proiecte nu va ajunge să fie realizată, după cum au explicat alţi specialişti prezenţi la ZF Power Summit 2024.

Pe de altă parte, Gadola a vorbit despre nevoia de stocare, care trebuie promovată mai mult în România, inclusiv în rândul prosumatorilor.

„Trebuie să promovăm stocarea la prosumatori. OK, produci, dar când ai mai mult stochezi şi consume seara, noaptea, când nu produci”.

Ce a mai declarat la ZF Power Summit 2024: