Adrian Cătălin Bulboacă, Bulboacă & Asociaţii: Pentru investiţii eu m-aş uita în direcţia investitorilor strategici şi a celor financiari care văd România ca pe o piaţă strategică. Băncile comerciale şi băncile de investiţii au limitările lor

Autor: Alex Ciutacu 29.02.2024

România trebuie să atragă investitori strategici şi investitori financiari care văd România şi regiunea ca fiind o piaţă strategică, pentru investiţii în tranziţia energetică, a explicat Adrian Cătălin Bulboacă, managing partner al casei de avocatură Bulboacă & Asociaţii, prezent la ZF Power Summit 2024.

„Vorbind de investiţii şi de surse financiare pentru investiţii, personal m-aş uita în direcţia investitorilor strategici şi a celor financiari care văd România şi regiunea ca pe o piaţă strategică. Băncile comerciale au limitările lor şi cele de investiţii au limitările lor”.

În ceea ce priveşte băncile comerciale, acestea au limitări în sensul că nu îşi pot asuma proiecte de o anvergură strategică, iar cele de investiţii caută de multe ori proiecte mai mari decât cele ale României, după cum spune avocatul.

„Băncile comerciale pot împrumuta până la o anumită sumă, iar cele de investiţii împrumută de la un minim în sus. Şi zona de mijloc unde în general se regăseşte România poate fi acoperită de investitori strategici şi de cei financiari locali sau internaţionali care văd România ca o piaţă strategică”.

Ce a mai declarat la ZF Power Summit 2024: