Bursă. Primăria Reşiţa listează marţi obligaţiuni de 8,8 milioane euro. Dobândă formată din Euribor la şase luni plus o marjă de 3,5%, adică 7,4%

Autor: Eduard Ivanovici 05.03.2024

Primele obligaţiuni municipale verzi de la Bursa de Valori Bucureşti vor debuta astăzi, 5 martie la tranzacţionare la BVB, după ce primăria municipiului Reşiţa a obţinut de la investitori 8,8 milioane de euro printr-un plasament privat derulat toamna trecută.

Suma reprezintă jumătate din totalul pe care primăria voia să îl atragă iniţial, respectiv 17,2 mil. euro. Obligaţiunile au o maturitate de 10 ani şi o dobândă la nivelul Euribor la şase luni plus o marjă fixă de 3,5%.

În prezent, Euribor la şase luni este cotat la 3,91%, ceea ce înseamnă că dobânda ajunge la 7,4%. Prin atragerea sumei, primăria reşedinţei judeţului Caraş-Severin vrea să susţină planurile de dezvoltare ale oraşului, care includ reconstruirea unei linii de tramvai, reabilitarea depozitului de tramvaie, cumpărarea a zece autobuze electrice şi altele. La plasamentul demarat pe 5 noiembrie au putut participa inclusiv investitori de retail, în limita a 149 de investitori.

Municipiul Reşiţa a scos la vânzare 172.000 de obligaţiuni la 100 de euro fiecare.