ZF Live. Cori Grămescu, nutriţionist şi instructor de pilates: Văd o maturizare a industriei de slăbit. Oamenii înţeleg că obiceiurile sănătoase sunt mai eficiente decât înfometarea

Autor: Alexandra Matei 11.03.2024

♦ Povestea lui Cori Grămescu în zona profesională a pornit dintr-o nevoie personală de a slăbi ♦ În 2020, ea a lansat aplicaţia Yummdiet, o platformă cu diete personalizate, şi a ajuns la 16.000 de clienţi în România şi Europa ♦ Apoi, a hotărât să atace piaţa americană cu un produs similar, iar până în prezent a consiliat şi antrenat peste 35.000 de clienţi.

Cori Grămescu, nutriţionist, instructor de pilates şi fonda­toarea aplicaţiei Yummdiet, o platformă de diete personali­zate care a pornit în România, spune că se vede o maturizare a industriei de slăbit şi că oamenii înţeleg că este mult mai eficient să îşi construiască obiceiuri sănă­toase pe termen lung decât să apeleze la intervenţii drastice, cum ar fi înfometarea.

„La nivel de trenduri, discutăm foarte mult despre creşterea calităţii actului nutri­ţio­nal. Planurile alimentare sunt cât mai cen­trate pe ideea de sustenabilitate. S-a mutat narativul de la ideea de intervenţii şi soluţii rapide care asigură o pierdere drastică în kilograme la început către programe care să asigure aderenţa clienţilor la principiile sănătoase de nutriţie şi care să îi ajute să implementeze acele obiceiuri sănătoase. Vorbim de o maturizare a industriei în care oamenii înţeleg că habit forming este mult mai eficient pe termen lung decât nişte intervenţii drastice, cum este înfometarea“, a spus ea în tim­pul emisiunii ZF Live.

Povestea sa în zona pro­fe­sională a pornit dintr-o ne­voie personală de a slăbi, în­trucât acum mai bine de do­uăzeci de ani a avut probleme cu greutatea. De-a lungul carie­rei, Cori Grămescu a consiliat şi antrenat peste 35.000 de clienţi, acest proces fiind facilitat prin tehnologie.