Înscrierile pentru programul ConstructPlus se deschid luna aceasta, după două runde de amânări

Autor: Alina-Elena Vasiliu 02.04.2024

♦ Finanţările oferite prin ConstructPlus vor putea acoperi maximum 75% din valoarea investiţiei, dar nu mai mult de 50 de milioane de euro (pentru o investiţie localizată în mediul urban), respectiv maximum 85% (dacă investiţia este localizată în mediul rural).

Companiile din construcţii care vor să acceseze fonduri prin programul ConstructPlus se pot înscrie începând cu data de 8 aprilie 2024, având termen o lună pentru depunerea dosarelor. Această dată vine după două runde de amânări, înscrierile fiind iniţial anunţat a se derula lunile trecute.

„Având în vedere că Legea de aprobarea a Ordonanţei de urgenţă nr. 68/2023 pentru aprobarea şi finanţarea Programului naţional pentru dezvoltarea producţiei interne de produse şi materiale de construcţii se află în stadiu legislativ de promulgare, MEAT (Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului – n. red.) amână perioada deschiderii sesiunii de depunere a cererilor de acord pentru finanţare în baza schemei de ajutor de stat ConstructPlus, respectiv aceasta urmând a fi des­făşurată în perioada 08 aprilie 2024 – 08 mai 2024“, a anunţat luna trecută ministerul într-un mesaj postat pe site-ul instituţiei.

Programul are ca obiectiv susţinerea financiară a investiţiilor private pentru înfiinţarea şi/sau dezvoltarea capacităţilor de producţie pentru produse şi materiale de construcţii.