Attila Toth, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare: Minimul pe care îl putem spune investitorilor este că România este mai integrată în alianţele vestice decât a fost vreodată

Autor: Eduard Ivanovici 04.04.2024

Attila Toth, principal, Equity and Capital Market Infrastructure Capital & Financial Markets Development Team, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), spune că, în pofida războiului de la nordul graniţei şi contextului geopolitic complicat, România se prezintă mult mai bine decât în deceniile trecute în ceea ce priveşte securitatea, fapt ce poate susţine inclusiv investiţiile străine în ţară în anii următori.

„Minimul pe care îl putem spune investitorilor este că România este mai integrată în alianţele vestice decât a fost vreodată. În ceea ce priveşte securitatea, lucrurile stau mai bine decât în trecut, în pofida a tot ce se întâmplă. Vorbim despre catalizatori de investiţii, despre momente în care oamenii îşi pot schimba percepţia; sper ca, în anii următori, să vedem mai multe oportunităţi de acest gen, astfel încât oamenii să se orienteze spre piaţă şi să îşi mărească investiţiile”, a declarat Attila Toth.

Reprezentantul instituţiei a vorbit în cadrul evenimentului „Closing Workshop” din cadrul Investor Relations Liquidity Support Programme, organizat joi, 4 aprilie de Bursa de Valori Bucureşti.

Programul a fost iniţiat de BERD şi BVB în ianuarie 2023 pentru a obţine o strategie construită pentru nevoile companiei de a-şi prezenta povestea comunităţii de investitori, vizând îmbunătăţirea relaţiilor cu aceştia. Programul este susţinut de KTACF - Programul de Cooperare Tehnică pentru Dezvoltarea Pieţelor de Capital, finanţat de Guvernul Coreei de Sud.

„În mod clar, suntem într-o situaţie în care toată lumea recunoaşte potenţialul României, dar oamenii se uită la modul potrivit în care să acceseze piaţa, la vehiculele şi companiile potrivite. Cred că rămâne la latitudinea companiilor să spună o poveste bună care să reflecte realitatea. Nu cred că putem ignora contextul geopolitic mai larg şi incertitudinile care vor continua să apară în anii următori”, adaugă  Attila Toth.

 

Ce a mai declarat reprezentantul BERD în cadrul evenimentului: