Bursă. Romgaz îl cheamă în instanţă pe fostul CEO Adrian Volintiru pentru recuperarea sumei de circa 150.000 de lei

Autor: Eduard Ivanovici 04.04.2024

Compania de stat Romgaz (simbol bursier SNG), principalul producător şi furnizor de gaze naturale din România, a anunţat că, în data de 4 aprilie, adunarea generală ordinară a acţionarilor a decis chemarea în instanţă a fostului CEO Adrian Volintiru.

„Aprobă acţionarea în instanţă a d-lui Adrian Constantin Volintiru pentru recuperarea sumei de 146.321 lei, reprezentând adaos pentru sarcini suplimentare acordate salariaţilor, fără bază legală; aprobă ratificarea acţiunii formulate împotriva d-lui Adrian Constantin Volintiru aflată pe rolul Tribunalului Sibiu”, reiese din hotărârea acţionarilor publicată la Bursă.

Demis de la Romgaz în 2021, Adrian Volintiru a ocupat diverse roluri de conducere în organizaţii precum Hidroelectrica (H2O), Chimcomplex (CRC), Poşta Română şi Rompetrol. De asemenea, a fost secretar de stat la Ministerul Economiei şi preşedinte la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului.

Administratorii Romgaz convoacă acţionarii pentru a aproba angajarea răspunderii fostului CEO Adrian Volintiru pentru daune cauzate companiei

Romgaz are o capitalizare de 21,4 miliarde de lei, după ce acţiunile s-au apreciat cu 11% de la începutul anului şi cu 42% în ultimele 12 luni, pe rulaje de 259 de milioane, respectiv 935 de milioane de lei.

Societatea a raportat pentru anul trecut o cifră de afaceri de 9 miliarde de lei la nivel consolidat, în scădere cu 32% prin comparaţie cu 2022,  şi un profit net de 2,8 miliarde, în creştere cu 10,4%, potrivit BVB.