Alexandru Stânean, TeraPlast Group: Dimensiunea pieţei este un argument esenţial în atragerea investitorilor. Nu cred în brandul de ţară cu cele mai mici salarii din Europa

Autor: Cristina Bellu 11.04.2024

Un factor important în atragerea de noi investiţii în România îl reprezintă dimensiunea pieţei, ţinând cont că o piaţă mare oferă potenţial de creştere şi profitabilitate pentru investitorii care urmăresc extinderea operaţiunilor. Pe de altă parte, poate să sprijine dezvoltarea afacerilor locale, oferindu-le acestora o bază solidă pentru extindere şi diversificare, consideră Alexandru Stânean, CEO al TeraPlast Group.

“Dimensiunea pieţei reprezintă o caracteristică importantă în a atrage noi investiţii în România. Reprezintă un avantaj atât pentru un investitor care vine în România, cât şi pentru o firmă românească care vrea să se extindă. Nu cred în brandul de ţară cu cele mai mici salarii din Europa. Consider că o astfel de poziţionare este nesănătoasă şi probabil că este principalul motiv pentru care 5 milioane de români au ales să plece din ţară”, a spus Alexandru Stânean la conferinţa “Top 1.000 cele mai mari companii din România” organizată de ZF.