Tranzacţie importantă pe bursă: One United Properties, controlat de Andrei Diaconescu şi Victor Căpitanu, vinde prin plasament privat 9,5% din capital. Pretul total al pachetului de actiuni este de 324 mil.lei

Autor: Roxana Rosu 12.04.2024

 

 



Dezvoltatorul imobiliar One United Properties, controlat de Andrei Diaconescu şi Victor Căpitanu, va derula o ofertă de plasament privat accelerat pentru vânzarea unui pachet de 360 milioane actiuni, reprezentând circa 9,5% din capitalul companiei.

La pretul de tranzactionare de vineri de la BVB, de 0,9 lei/actiune, valoarea totală a pachetului vândut este de 324 milioane lei.

Fondurile obtinute vor fi folosite de către vânzători pentru a subscrie acţiuni în viitoarea majorare de capital social a societăţii.

SSIF Swiss Capital va acţiona în calitate de Global Coordinator şi Bookrunner.

Pachetul de actiuni va fi vândut de actionarii Vinci VER Holding (27,7% din capital), OA Liviu Holding Invest (27,7% din capital, CC Trust Group  AG (5,4% din capital) şi Altius (0,2%).

Actiunile ONE au o valoare nominală de 0,2 lei. Pretul de tranzactionare la BVB este de 0,95 lei/actiuni, în scădere vineri cu 7%.

One United Properties are 3,8 mld. lei capitalizare şi este deţinută în proporţii egale de 27,7% de OA Liviu Holding Invest şi Vinci Ver Holding, vehicule controlate de fondatorii Andrei Diaconescu şi Victor Căpitanu. CC Trust Group AG este o societate înfiinţată în  Elveţia de Claudio Cisullo, preşedintele Consiliului de Administraţie al ONE United PRoperties.

Acţiunile ONE se tranzacţionează în scădere cu 3% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 160 mil. lei.