Innova Capital - pachet majoritar NETOPIA

Autor: Mirabela Tiron 16.04.2024

Antreprenorul Antonio Eram, cofondatorul grupului NETOPIA, unul dintre cei mai mari procesatori de plăţi electronice din România, a vândut anul trecut, în luna mai, pachetul majoritar de acţiuni către fondul de investiţii de private equity Innova Capital.

Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică. NETOPIA furniza la momentul tranzacţiei soluţii de plăţi electronice şi alte servicii conexe pentru un portofoliu de peste 25.000 de comercianţi, majoritatea din sectorul IMM-urilor, potrivit ultimelor date. Prin intermediul platformei NETOPIA Payments sunt procesate anual 25% din tranzacţiile online cu carduri de pe piaţa locală.

De asemenea, compania operează MobiPayWallet, primul portofel digital local multifuncţional, şi este lider în serviciile de plată prin SMS. În plus, faţă de serviciile de plată, Netopia operează Web2SMS, o platformă pentru gestionarea campaniilor prin mesaje SMS şi a comunicărilor legate de tranzacţii, utilizată de peste 10.000 de parteneri, inclusiv operarori logistici, instituţii financiare, jucători din comerţul electronic şi agenţii de marketing.