Tranzacţie. Românii încep să facă achiziţii dincolo de graniţă. Antreprenorul român Ferenc Korponay cumpără o companie maghiară şi vrea să dezvolte businessul cu produse pentru animale atât local, cât şi dincolo de graniţă. Omul de afaceri este cunoscut pentru că a vândut businessul Maravet către un gigant american

Autor: Cristina Roşca 16.04.2024

Recent, el a revenit în domeniul care l-a consacrat şi a făcut două achiziţii în România Acum, el face o primă astfel de mutare în Ungaria şi mai pregăteşte altele pe plan autohton.

Antreprenorul român Ferenc Korponay, cunoscut pentru că a fondat, dezvoltat şi apoi vândut businessul Maravet, activ în domeniul produselor pentru animale, a cumpărat firma WAF Kft din Ungaria, având în plan să dezvolte activitatea din ţara vecină.

„Este vorba de o firmă de distribuţie de medicamente şi de hrană pentru animale. E o firmă relativ mică, cu afaceri de 5-6 mil. euro, dar cu o marjă de profit net de 20%. Pentru noi, e al doilea pas pe care îl facem în Ungaria, unde vrem să consolidăm un business şi să îl creştem în paralel cu cel din România“, a spus Ferenc Korponay pentru ZF.