Cum renaşte Eforie? Cererea de vacanţe este cu 27% mai mare pentru sezonul turistic din acest an. Eforie s-a dezvoltat în ultimii ani ca urmare a investiţiilor făcute de hotelierii din staţiune, reuşind să atragă tot mai mulţi turişti în zonă.

Autor: Miruna Diaconu 17.04.2024

Cererea pentru pachetele de vacanţă în Eforie din acest sezon a crescut în ultima perioadă, astfel că oraşul ar putea înregistra o creştere a numărului de turişti în acest an, spune Robert Şerban, primarul oraşului Eforie, din care fac parte staţiunile Eforie Nord şi Eforie Sud.

Eforie a reuşit să crească constant în ulti­mii ani şi să atragă tot mai mulţi turişti. Anul acesta, sunt aş­tep­taţi şi turişti stră­ini. Consulatul Ono­ri­fic al Republicii Ka­zahstan la Constanţa a anunţat că circa 4.000 de turişti din Kazahstan vor ajun­ge anul acesta pe lito­ralul românesc, în spe­cial în Eforie.

În plin sezon esti­val, Eforie pri­meş­te circa 50.000 de turişti pe zi, esti­mea­ză Robert Şerban. În acest nu­măr sunt incluşi atât turiştii înregis­traţi, cât şi turiştii care se cazează în unităţile de cazare neclasificate.