Bursă. Fintech-ul german NAGA aprobă fuziunea cu Capex.com, companie fondată de românul Octavian Pătraşcu

Autor: Eduard Ivanovici 23.04.2024

Listat la Frankfurt, noul grup va avea o valoare de piaţă de 235 mil. euro Celebrul investitor american Peter Thiel, printre acţionari.

NAGA Group, care deţine fintech-ul NAGA, listat pe piaţa de capital din Germania, a anunţat că Adunarea Generală Extraordinară a Acţiona­rilor din 12 aprilie a dat undă verde fuziunii cu Capex.com, cu un vot pozitiv de 99,81%.

În cadrul AGEA, noul CEO al NAGA, Octavian Pătraşcu a pre­zen­tat viziunea pentru „Noua NAGA“, anunţând atât noul cadru de regle­mentare format din nouă licenţe (cu două suplimentare în curs de apro­bare) şi 12 birouri în întreaga lume, cât şi creşterea acoperirii glo­bale a grupului prin oferirea produsului în peste 100 de ţări, conform unui comunicat de presă. Fondator al Capex.com, Octavian Pătraşcu a prezentat planurile pentru dezvol­tarea produsului prin integrarea celor patru verticale financiare (tranzacţio­nare, investiţie în acţiuni, servicii cripto şi neobanking) într-un ecosis­tem unificat pentru utilizator în platforma NAGA SuperApp.