Încă o companie locală a intrat în clubul miliardarilor: Producătorul de aspiratoare Kärcher, cu două fabrici în judeţul Argeş, a închis anul trecut cu afaceri de peste 1 mld. lei. „În doi ani ne-am dublat cifra de afaceri“

Autor: Cristina Roşca 28.04.2024

♦ Cele două fabrici ale nemţilor funcţionează la capacitate maximă, aşa că grupul are deja în lucru extinderea ♦ Compania dublează capacitatea primei fabrici din România, proiect care va fi gata în toamna acestui an.

Compania CER Cleaning Equipment, care operează producţia Kärcher în România, a intrat în clubul miliardarilor în lei după ce şi-a dublat cifra de afaceri în ultimii doi ani.

„Am obţinut o cifră de afaceri de 215 mil. euro (1,07 mld. lei) anul trecut. În ultimii doi ani, mai exact în 2023 versus 2021, ne-am dublat cifra de afaceri“, spune Ion Bican, execu­tivul care conduce operaţiunile de producţie ale Kärcher în România.

El adaugă că şi pentru acest an com­pania şi-a bugetat creştere, de această dată de 15%, mai redusă decât în anii anteriori.

„E un an bun pentru noi, estimăm o creştere de 15%. Noi n-am avut pro­bleme în această perioadă, am avut cerere pe toate pieţele şi pe toate cate­goriile de produse“ explică executivul.

Afirmaţiile sale vin în contextul în care piaţa de electrocasnice în ansam­blul său scade deja de trei ani, iar esti­mă­rile pentru 2024 sunt că va fi pe zero.