Hadarean a gasit cumparator pentru actiunile Condmag

Autor: Catalin Ciocan 06.11.2006
Omul de afaceri Pompei Hadarean a vandut vineri 19,22% din actiunile detinute la Condmag Brasov, potrivit unor surse din piata, intr-o tranzactie speciala pe piata RASDAQ in valoare de 7,55 mil. euro, cu caracteristici apropiate de operatiunea derulata in vara, cand incercase sa-si vanda cea mai mai mare parte din pachetul de actiuni controlat.
Inainte de tranzactia de vineri, Hadarean detinea circa 37% din actiunile Condmag. Tranzactia s-a realizat la un pret de 0,8 lei/actiune, cu circa 6% sub preturile din piata regular, la acest pret perfectandu-se si operatiunea din vara, in cadrul careia omul de afaceri Gheorghe Calburean incercase, prin intermediul societatii Dafora Medias, sa preia cea mai mare parte a actiunilor detinute de Hadarean.
De aceasta data insa, cumparatorul nu a mai fost Calburean si nici una din entitatile controlate de el, au spus aceleasi surse, care au adaugat ca probabil cumparatorul a fost un fond de investitii. Tranzactia din vara fusese anulata de Bursa, pe motiv ca societatea de brokeraj care a intermediat transferul nu indeplinea conditiile necesare pentru a putea derula operatiunea. Pe de alta parte, pe piata au circulat informatii potrivit carora ar fi existat si o problema de decontare. Calburean detinea 7,02% din Condmag, prin intermediul Dafora, potrivit celor mai recente raportari.
Principalii cumparatori de actiuni Condmag au fost in acest an mai multe fonduri de investitii, intre care societatea de administrare a investitiilor Julius Baer Investment Management si fondul olandez Middle Europe Investments Fund (MEI), care ajunsesera sa detina 10% si respectiv 7,5% din actiuni, potrivit ultimelor informatii disponibile.
Condmag Brasov, o companie specializata in constructia de magistrale de transport, si-a schimbat practic in acest an proprietarii, cei doi actionari principali care controlau societatea alegand sa-si vanda participatiile.