Jonathan Scheele si-a incheiat misiunea in Romania

Autor: Iulian Anghel 27.10.2006
"Am vrut sa fiu un bun prieten al poporului roman, chiar daca acest lucru a implicat si onestitatea de care a trebuit sa dau dovada, mai ales cand am criticat neajunsurile". Cu aceste cuvinte Jonathan Scheele (foto), ambasadorul UE la Bucuresti, si-a luat ieri ramas bun de la Romania, dupa o intrevedere cu presedintele Traian Basescu.
Asadar, dupa cinci ani de misiune la Bucuresti si cu doua luni inainte de integrarea Romaniei, Jonathan Scheele si-a incheiat misiunea. Despre Scheele se poate spune ca a fost martorul intregului chin al Romaniei in drumul ei european. A criticat si a incurajat, in aceeasi masura, administratia de la Bucuresti, iar la final afirma: In ultimii cinci ani Romania a inregistrat o evolutie spectaculoasa. Scheele, diplomat de cariera, va primi o alta misiune la Bruxelles.
Delegatia Comisiei Europene la Bucuresti, condusa de el, va deveni, la 1 ianuarie 2007, Reprezentanta a Comisiei Europene in Romania, care va fi membra a UE de la acea data, principalele misiuni ale noului organism fiind informarea publicului si monitorizarea evolutiilor economice, politice si sociale din tara.