Numarul IMM-urilor a scazut cu 25% in prima jumatate a anului

Autor: Roxana Grigorean 18.10.2006
In primele sase luni ale anului numarul de inmatriculari la Registrul Comertului a IMM-urilor a scazut cu 25% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce numarul de radieri a scazut intr-o proportie si mai mare, de 125%, arata indicele IMM-urilor pe primul semestru realizat de Consiliul National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii (CNIMM). "Dupa integrare numarul inmatricularilor IMM-urilor romanesti va creste cu doar 5% pe an", spune Ovidiu Nicolescu, presedintele CNIMM.
Evolutia IMM-urilor in prima jumatate a anului, raportata la mediul de afaceri, a cunoscut o usoara imbunatatire fata de aceeasi perioada a anului trecut, mai arata evaluarea facuta de CNIMM. "Ne astep-tam ca mediul de afaceri pentru IMM-uri sa se imbunatateasca mai rapid", precizeaza Nicolescu. Eva luarea a luat in calcul trei indici care fac referire la mediul de afaceri, la evolutia IMM-urilor si la opinia intreprinzatorilor.
Indicele mediului de afaceri si indicele opiniei intreprinzatorilor au cunoscut o crestere a valorii fata de aceeasi perioada a anului trecut. Astfel, 62,5% dintre IMM-urile incluse in cercetare au apreciat situatia economica proprie ca fiind mai buna decat anul trecut, in timp ce 17,5% considera ca situatia economica e mai proasta. In schimb, indicele IMM-urilor a obtinut o valoare mai mica decat anul trecut din cauza radierilor care au avut loc.